· 

Christofer Bocker SE

Christofer Bocker besöker Rom för första gången i sitt liv och nu i December bor han på Circolo Scandinavo. Bocker upplever staden otroligt inspirerande och som om han skulle vakna varje morgon till en ny stad. Till de dagliga rutinerna hör upp till 3 promenader och efter att ha gått över 10 km dagligen i nästan 3 veckor så blev det att köpa ett nytt par skor!

 

Bocker finner god arbetsro på Circolo och han tänker att det kan bero på i alla fall två saker: inspirationen finns överallt omkring en och staden hyser så många berättelser, både sådana som funnits och som finns nu. Här kan Bocker också stänga in sig i sig själv när vardagslivet är borta och det faktiskt går att endast fokusera på sitt jobb. Till skillnad från att jobba väldigt isolerat någonstans är Rom perfekt för att man själv kan välja om man vill vara social eller göra något annat än att jobba.

 

På gårdagens Meet the Artists evenemang där Bocker var en av de presenterande artisterna bestod presentationen av en blandning av improvisation och förberedelse. Trots tidigare dåliga upplevelser av improvisation, upplever Bocker nu att när man lägger till mer improvisation så blir det oftast riktigt bra!

Julen kommer att tillbringas i Rom och ett besök till Vatikanen för att uppleva julprogrammet där står på schemat. Bocker saknar inga svenska jultraditioner utan ser fram emot att uppleva en jul i Rom. Även nyåret kommer att tillbringas i Rom efter rekommendation av direktören Ingo. Bocker anser att ett gott och roligt nyår också för med sig ett gott år!

 

Till Romfavoriterna hör bland annat den fantastiska Villa Pamphilia parken som i alla fall nu i December inte är allt för välbesökt. Efter några besök kan man till och med se sköldpaddor och rävar som njuter av solskenet! Även Pantheon och Oculus är storfavoriter.

Om någon råkar befinna sig i Bockers (och Selma Lagerlöfs!) hemstad Sunne i Sverige, tycker han att man gott kan komma på besök till honom!

 

Text och bild av Oona Haapamäki