· 

Charlotte Inuk Hoff Hansen DK

Questions: 

1. Berätta kort hur din kreativa process ser ut? Passade det bra för dig att komma till Rom och skriva här istället?

2. Vad tycker du mest om med Rom? Favoritställen, restauranger, caféer, museum?

3. Vilken är största kontrasten mellan din hemort och Rom?

4. I din hemort eller i Danmark, vad skulle du rekommendera för människor som kommer på besök?

 

1.) Det har altid faldet mig svært at arbejde ordentligt, koncentreret og i ro, hjemme i mine egne dagligdags omgivelser; sådan har jeg haft det helt tilbage fra min første roman, som jeg som 16-årig skrev i min mosters hus, mens hun selv var på ferie, og jeg har gennem min lange forfatterkarriere været en storforbruger af de forskellige arter forfatterresidenser, der heldigvis findes såvel internationalt som rundt om i de skandinaviske hjemlande. Det er af kæmpe betydning for en kunstner at få lov at opholde sig en periode på et sted, hvor man kan og får lov til at dykke 100 % ned i sit arbejde, uden at blive distraheret af hverken familie eller hverdagens utallige muligheder for overspringshandlinger.  En storby som Rom er også distraherende - Men hér er stort set alle overspringshandlinger inspirerende, og til nytte for dét præcise projekt, man er rejst herned for at koncentrere sig om! 

 

2.) Mit absolutte yndlingskvarter i Rom er det gamle arbejderkvarter Testaccio, lige over broen fra Trastevere. Her er venligt og fredeligt, som at befinde sig i en lille landsby midt i storbyen; her findes alt, man skal bruge af caféer, restauranter, barer og butikker, og masser af kunstneriske arrangementer foregår i den nære omegn (+ selvfølgelig på det relativt nye Macro museum.)  Når det kommer til skønhed og charme er dette gamle slagterikvarter måske ikke det mest indlysende, men så findes der jo heldigvis så mange andre skønne kvarterer med inspirerende pladser at sætte sig ned på med en (dog langt dyrere) kaffe, de fleste jo heldigvis i gåafstand fra Circolos perfekte beliggenhed. Helst går jeg selv til Campo di Fiori, eller til Gran Caffé Cavour på Piazza del Popolo, alt efter dagens humør, og type inputs behøvet.

 

3.) Lige for tiden er jeg bosat med min familie på en meget lille ø (med knapt 200 indbyggere) i Danmark - Så kontrasten til Rom siger vel næsten sig selv.  Det burde være to perfekte yderpunkter, for hhv. tankero og tankeoptankning.

 

4.) Jeg kan til enhver tid - og selvsagt især om sommeren - anbefale et besøg til mit lands egen skønne hovedstad, København. Og for hav-, strand- og lysentusiaster er Vesterhavskysten et must. Men den lille Strynø, som jeg pt bor på, er altså også noget af en perle! Trods de kun 200 indbyggere har vi kirke, kro og købmand, og min søn er én af de kun 12 elever i øens lille skole. Og så findes der iøvrigt et lille kunsterrefugium ;-)